 |
|
 |
Gemengde groenten in milde kerriesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 6 tl olie -
- 1 grote ui, grof gehakt -
- 1 tl knoflook, geperst -
- 1/2kop tomaten, ontveld en fijngehakt -
- 1 rode chilipeper, fijngehakt -
- 3 reepjes citroenschil, geraspt -
- 4 Kaffir,limoenblaadjes, gedroogd of vers -
- 2 tl zachte bruine of palmsuiker -
- 1 tl zout -
- 1 el vissaus -
- 1 blik kokosmelk van 4 dl -
- 1 kop kippenbouillon -
- 2 tl citroensap -
- 250 g pompoen, gepeld -
- 2 bataten -
- 125 g boterpompoen ('squash') -
- 125 g sperziebonen -
- 125 g kool
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Verhit de olie in een middelgrote pan, voeg ui en knoflook toe. Bak ze op matig vuur zacht en lichtbruin. Voeg tomaat, peper, citroenrasp, limoenbladeren, suiker, zout, vissaus, kokosmelk, bouillon en sap toe; kook 5 min. tot de smaak sterker wordt.
Bereid de groenten voor. Snijd de pompoen in kleine partjes en de bataat in stukjes van 2 cm. Snijd de boterpompoen in vieren, haal de bonen af en halveer ze. Snijd de kool in reepjes van 1 cm.
Voeg de bataat en pompoen toe als de saus klaar is en kook ze 8 min. Voeg de bonen, kool en boterpompoen toe en kook 6 min. Serveer met rijst.
Bewaren:
De saus kan een paar uur van tevoren bereid en weer opgewarmd worden. Kook de groenten vlak voor het serveren.
Let op:
Palmsuiker is donker, kruimelig en sterk van smaak; gebruik de aangegeven hoeveelheid, anders overheerst hij de schotel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|