laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeebaars met langoestines en asperges
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
600 g zeebaarsfilet, met vel en ontschurbd
16 langoestines
20 groene asperges
25 g truffelsap ( te koop in kleine blikjes)
50 g gemalen kaas
125 g boter
2 vellen brik- of filodeeg
enkele sprietjes bieslook
zout
  bereiding:
    De zeebaarsfilets in 8 porties verdelen, 5 minuten pocheren in gezouten water ( of court-bouilon) en warm houden.
De langoestines pellen, het darmkanaal verwijderen en de staartjes kort bakken in wat boter. De staartjes uit de pan nemen en de pan deglaceren met het truffelsap. Goed roeren om alle aanbaksels los te maken. Enkele stukjes koude boter door de saus kloppen. Warm houden.
De groene asperges wassen, schillen met een dunschiller en beetgaar koken in gezouten water.
Acht rondjes snijden uit het brik- of filodeeg, inwrijven met wat boter, bestrooien met gemalen kaas, op een beboterde bakplaat leggen en 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Op elk voorverwarmd bord aan één kant twee porties zeebaars leggen en in elke portie een brikkoekje rechtop vaststeken. Drie langoestinestaartjes naast de zeebaars schikken en garneren met sprietjes bieslook. Aan de andere kant van het bord een waaier van! vijf asperges schikken. Langs de rand saus lepelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats