laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vispotje met kabeljauw, zalm, venkel, prei en krie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
300 gram kabeljauwfilet
300 gram zalmfilet
2 venkelknolletjes
4 eetlepels olijfolie
300 gram gesneden prei
450 g voorgekookte krielaardappeltjes
1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep
zout en peper
  bereiding:
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet elk in 8 stukken. Schaaf de venkelknolletjes in zeer dunne plakjes (met een foodprocessor). Hak het groen fijn en houd dit apart voor de garnering. Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin - als de olie begint te dampen - de prei en de venkel 5 minuten op een hoog vuur. Strooi er een halve theelepel zout en een halve theelepel peper over. Voeg de krielaardappeltjes, de vis en de soep toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat alles op een heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Strooi het venkelgroen erover.

Ovenvariatie: Verdeel de gebakken groenten met de andere ingrediënten over 4 ovenvaste "potjes". Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven (180° C) in circa 20 minuten gaar worden. Het is ook leuk en feestelijk om de potjes af te dekken met bladerdeeg!

Tip: In plaats van de mosterdsoep kan ook 400 ml champignonsoep met wat mosterd gebruikt worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats