|
|
|
Fazant met appel |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 fazant, geplukt en schoongemaakt
6 appelen
1 eetlepel olijfolie
1 glas cider
1 klein glas calvados
zout
versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Wrijf de fazant lichtjes in met zout en flink wat peper, strooi ook peper in de binnenkant. Schil de appelen, snij ze doormidden, verwijder het klokhuis en snij elke helft nog eens in twee of drie.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Bak de fazant aan alle kanten aan en haal hem uit de pot. Gooi het vet weg en leg de fazant weer in de pot.
Giet de helft van de cider erbij, leg het deksel op de pot en bak 15 minuten op matig vuur. Draai de fazant om. Doe de rest van de cider erbij en stoof nog eens 10 minuten.
Doe de appelen erbij. Laat ze zonder het deksel op de pot 10 minuten stoven tot ze verkleuren. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pot en laat nog eens 15 minuten stoven.
Haal de fazant uit de pot. Versnijd de fazant en schik de stukken op een warme schotel. Doe de appelen erbij.
Giet het glas calvados in de pot. Flambeer en roer goed. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak.
Giet de saus over de fazant en de appelen.
Dit is een recept van Paule Neyrat |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|