laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazenrug met witte bonen
  ingrediënten:
    voor 4 personen

2 ontbeende hazenruggen
1 hazenlever
1 sjalotje
3 teentjes look
2 glazen rode wijn
3 glazen gevogeltebouillon
2 eetlepels bittere cacaopoeder zonder vet
3 blokjes pure chocolade (30 g)
1 eetlepel maïszetmeel
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel room
1 blik witte bonen
1 blad laurier
1 takje tijm
1 koffielepel olijfolie
zout
versgemalen peper
  bereiding:
    Wrijf de hazenrug in met peper en zet hem opzij.
Snij de hazenlever in kleine blokjes. Pel en versnipper het sjalotje. Pel de teentjes look.
Doe het sjalotje samen met de rode wijn in een steelpan, breng langzaam aan de kook tot de wijn bijna helemaal is opgelost. Los het cacaopoeder op in een beetje bouillon en doe het erbij. Giet 2 glazen van de bouillon erbij en ook de chocolade, meng goed en laat op een zacht vuurtje smelten. Los het maïszetmeel op in een beetje water. Doe er een beetje van in de saus en ga eventueel door met de rest. De saus moet een smeuïge consistentie hebben. Pers de teentjes look uit en doe ze erbij. Giet de azijn en de room erbij en roer goed. Haal dan de mixer door de saus om ze nog homogener te krijgen. Proef en brengt eventueel verder op smaak. Houd de saus warm.
Giet de witte bonen af. Breng een beetje bouillon zachtjes aan de kook, samen met de laurier en de tijm.
Verhit de olijfolie in een braadpot en bak de hazenrug op een hoog vuur en gedurende 5 minuten aan alle kanten bruin. Draai het vuur lager, doe de chocoladesaus erbij en laat 15 minuten pruttelen.
Snij de hazenrug in dikke sneden en schik ze op een warme schotel. Doe de bonen erbij en overgiet het vlees met de saus. Dien meteen op.



Dit is een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats