laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 varkensvlees in roomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
800 gr. magervarkenvlees,
100 gr. gerookt spek
1 grote ui
2 el boter
peper en zout
5 el droge witte wijn
bouillon
200 ml zure room
citroenschijfjes
rijst
  bereiding:
    varkensvlees laderen met reepjes spek [met een ladeernaald] , ui in ringen snijden,peper en zout toevoegen.
vlees in een pannetje met de uiringen er bovenop een nacht in de koelkst zetten.
andere dag het vlees in de gesmolten boter goed bruin braden daarna bouillon verwarmen , wijn toevoegen [nooit koud op het vlees doen]
het vlees bijna gaar braden, de bovenkant met zure room bestrijken , verder garen totdat er een zacht korstje ontstaat.
het vlees in porties snijden en op een schaal leggen,de rest van de room bij het braadvocht en over het vlees gieten.
met schijfjes citroen garneren , en met warme rijst opdienen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats