laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Frambozengratin
  ingrediënten:
    Zeer lekker en vlug klaar

Minstens even lekker met een mengeling van rode vruchten ( a..i ) i.p.v. frambozen
Met enkel aardbeien is de smaak wat te waterig.

Voor 6 personen
2 of 3 bakjes verse frambozen ( gaat ook met frambozen uit de diepvries die je langzaam laat ontdooien ) of per persoon een 2 tal lepels gemengd fruit
1 of 2 bolletjes vanilleijs per persoon
1,5 lepel bloemsuiker
amandelschilfers
6 eierdooiers
1,5 dl. droge witte wijn
150 gr griessuiker
  bereiding:
    Voor de afwerking : saus van 1 bakje frambozen en enkele druppels citroensap, dat je samen mixt ( als je de zaadjes er niet in wilt , dan de gemixte massa door een zeef duwen ) of kant en klaar gemaakte coulis uit de diepvries

neem vuurvaste kommetjes
schik er de frambozen of het fruit in, maar hou voor ieder kommetje eentje over om te versieren
maak de sabayon = eierdooiers en suiker zeer luchtig kloppen. De witte wijn toevoegen en het geheel verder opkloppen ( au bain marie ) tot men een dikke massa bekomt
giet deze sabayon over de frambozen
strooi er (gelijkmatig met een zeefje) wat poedersuiker over en enkele amandelschilfers.
Laat even kleuren onder de grill ( opgelet het gaat heel snel )
Bolletje (s) ijs opleggen en overgieten met de frambozensaus
Versieren met een framboos en een blaadje munt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats