laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensribben met bier, appel en stroop.
  ingrediënten:
    voor 4 personen

1,200 kg. vleesribben
1,5 flesje Binkbier van Kerkom.
2 dikke ajuinen
4 jonagold appels
4 volle soeplepels appelstroop van Vrolingen
2 geutjes azijn
100 gr. bakboter
peper en zout
verse thijm, laurier, en gesneden bieslook.
  bereiding:
    Boter laten bruinen in sudderpan
Ribben goed laten aanbakken en kruiden met peper en zout
De in ringen gesneden ajuin toevoegen samen met de azijn., het bier, de stroop, laurier en thijm
Alles laten gaar sudderen.
Nu de appels schillen, klokhuis verwijderen, in halve maantjes snijden en bij het vlees voegen.
Verder laten stoven zonder deksel tot klaar.
Bij het opdienen bestrooien met verse bieslook.
Opdienen met bruin hoevebrood en boerenboter.

Recept van Maria THEVIS-PALMERS van Kortessem.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats