laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tiramisu met advokaat en speculoos
  ingrediënten:
    Voor ong. 15 glaasjes:
350 gr zachte speculaas,
12 harde speculaasjes,
400 g mascarpone,
100 gr amandelschilfers,
1 zakje groene thee,
2 dl advocaat,
5 eiwitten,
3 eierdooiers,
1 zakje vanillesuiker,
4 el bruine suiker,
6 el suiker,
1/2 kflpl kaneel
  bereiding:
    Rooster de amandelschilfers in een pan met anti-kleeflaag.
Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen.
Laat afkoelen. Snijd de zachte speculaas in de lengte in 3.
Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas.
Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
Klop het eigeel samen met de suiker tot bijna wit.
Klop er vervolgens de vanillesuiker, de mascarpone en de advocaat door.
Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mengsel.
Verdeel over de speculaas en zet in de koelkast.
Voor het opdienen de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes verkruimelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats