Gegrilde tonijn met tomatenchutney |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
400 gr verse tonijn
Peper en zout
8 eetlepels tomatenchutney
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels gehakte basilicum |
|
bereiding: |
|
|
Kruid de tonijn en besprenkel met wat van de olie. Gril de vis en serveer met koude of warme chutney;
Overgiet het geheel met de rest van de olie en het citroensap;
Bestrooi met het gehakte basilicum
Tomatenchutney
voor 4 personen:
4 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Tijm en laurier
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes;
Hak de ajuin en het knoflookteentje fijn en stoof ze aan in olijfolie;
Voeg er de tomaten, de tijm en laurier aan toe en laat op een zacht vuurtje ongeveer 45 minuten inkoken tot een chutney (vruchtenpuree) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|