Mignonnettes met Pas de Bleu en hazelnoten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 mignonnettes
- 50 g hazelnoten (geschaafd)
- 40 g boter (geklaard)
- peper
- zout
- 5 cl jenever
- 1 eetlepel mosterd
- 2.5 dl room
- 100 g Pas de Bleu-kaas
- 1 bakje tuinkers
- 50 g veldsla
- 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
|
|
bereiding: |
|
|
De geschaafde hazelnoten droog roosteren (d.w.z. zonder vetstof) in een antikleefpan tot ze lichtjes kleuren.
De mignonnettes gaarbakken in geklaarde boter en kruiden met peper uit de molen en een snuifje zout. Uit de pan halen en warm houden.
Het overtollige braadvocht weggieten en de pan deglaceren met jenever. Een eetlepel zeer zachte mosterd erdoor roeren en nadien de room.
Op een zacht vuurtje laten indikken tot een smeu?ge saus. Zo nodig op smaak brengen.
De Pas de Bleu (Belgische blauwaderkaas van het halfharde type) ontkorsten en in dunne plakjes snijden die half zo groot zijn als de mignonnettes.
De mignonnettes op de goed voorverwarmde borden leggen en op elk stuk vlees een sneetje Pas de Bleu laten smelten.
Omringen met wat saus waarover de geroosterde hazelnootsnippers worden gestrooid.
Verder garneren met wat tuinkers, veldsla, bieslook of peterselie. Serveren met enkele rauw gebakken jonge aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|