|
|
Smelt de boter zonder ze te verhitten.
Meng in een grote kom de bloem, de suiker en de eieren en roer er vervolgens beetje bij beetje de gesmolten maar afgekoelde boter onder. Beetje water en scheutje cognac toevoegen.
Goed mengen en kneden tot een vast deeg ontstaat.
Deeg één nacht (in de kelder) later rusten.
Maak van het deeg kleine rolletjes (spoelvormig) van ongeveer 23 gram. Zo krijg je bij het bakken de typische lukken-vorm.
Bak de lukken in een echt antiek lukken-ijzer, galetijzer of wafelijzer met de fijnste ruitjes. In een modern elektrisch wafelijzer kan het dus ook, maar je vindt moeilijk (of niet?) de goede bakvorm en het is moeilijk om de wafeltjes zo dun te bakken, je moet namelijk genoeg druk kunnen uitoefenen op het bakijzer…
Bewaar de lukken na afkoelen in een goed gesloten doos.
De hardste lukken zijn de lekkerste! Smakelijk! |