|
|
|
Zalm met prei |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 fijne, jonge preiwitten
1 eetlepel olijfolie
3 geplette knoflookteentjes
4 trostomaten
peper en zout
1 dl droge witte wijn
4 gekruide zalmfilets
dille (of gedroogde dillezaadjes) |
|
bereiding: |
|
|
Snij 8 fijne, jonge preiwitten in ringetjes en stoof ze kort in 1 eetlepel olijfolie, in een ondiepe maar vrij grote pan met deksel.
Doe er 3 geplette knoflookteentjes en 4 trostomaten bij, in stukjes. Kruid met peper en zout. Schenk er 1 dl droge witte wijn bij.
Leg 4 gekruide zalmfilets op de prei, strooi wat dille (of gedroogde dillezaadjes) op de vis. Zet het deksel op de
pan. Laat 6 tot 8 minuten zacht stoven, of tot de vis net gaar is.
Als u diepgevroren zalmfilets gebruikt, laat ze dan eerst lichtjes ontdooien en laat ze een paar minuten langer op het vuur staan.
Tip:
Geef er een aardappel in de schil bij en, als u extra groente wilt, een frisse groene salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|