Tongschar met grijze garnalen, limoensabayon en ge |
|
ingrediënten: |
|
|
Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. Alle bereidingen van tong zijn mogelijk voor tongschar.
voor 4 personen :
8 tongscharfilets
100 g grijze garnalen
2 eigelen
100 g boter
sap van ½ limoen
1 teentje look
750 g spinazie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwijder de steeltjes van de spinazie, was grondig en laat uitlekken.
Stoof de spinazie in een pannetje met een nootje boter en een teentje look. Kruid met peper en zout.
Maak een sabayon van 2 eigelen, het limoensap en 85 g geklaarde boter. Kruid met peper en zout.
Verwarm de garnaaltjes lichtjes.
Bak de tongscharfilets in boter.
Schik de tongschar en garnaaltjes samen met de spinazie en de sabayon op een bord. Serveer met aardappelpuree |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|