|
|
|
Everstoverij |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
900 g everzwijn (schouder of bout)
1/2 kalfspoot
100 g vers varkenszwoerd
1 stuk hambeen
2 kleine uien beprikt met kruidnagel
2 wortels, in schijfjes gesneden
de fijne schil van een onbespoten sinaasappel
1 kruidentuiltje met tijm, laurier, bonenkruid en een kaneelstok
3 teentjes ongepelde knoflook
een weinig runderbouillon
1 liter rode wijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Het everzwijn in stukken van ongeveer 50 g snijden. Laten aankleuren in 2 eetlepels olie. Laten uitlekken op absorberend papier. De olie verwijderen.
De bodem van de kookpot bedekken met de varkenszwoerd, daarna de kalfspoot, het hambeen, de uien beprikt met kruidnagel, de wortels, de fijne sinaasappelschil, de look en het kruidentuiltje toevoegen.
Het vlees in de kookpot brengen. Volledig onderzetten met rode wijn en bouillon.
Aan de kook brengen, daarna het vuur verminderen en de pot afdekken.
Naargelang de leeftijd van het everzwijn drie tot vijf uur laten sudderen. Het deksel op de pot laten en eventueel een weinig bouillon toevoegen.
De everstoverij opdienen met verse noedels. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|