Sneeuwmannetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kleine brioches van de bakker (met torentje)
1 glas kandijsiroop
1 eetlepel rum
½ liter roomijs (chocolade of vanille)
1 eiwit
150 gram poedersuiker
125 gram geraspte kokosnoot
chocoladedruppels
2 gekonfijte kersen
versiering voor kerststronk (hulstblaadjes e.a.) |
|
bereiding: |
|
|
Snij van elke brioche een hoedje op ongeveer een derde van de hoogte. Hol de brioches uit met een scherp mesje. Doe hetzelfde met de hoedjes.
Doe de kandijsiroop en de rum in een kom en meng. Bestrijk met een kwastje de binnenkant van elke brioche met dit mengsel.
Schep een bolletje ijs in de brioches en zet er de hoedjes weer op.
Doe de poedersuiker en het eiwit in een grote kom en klop stevig op. Breng het schuim met een spatel gelijkmatig aan op de buitenkant van de brioches. Bestrooi daarna gelijkmatig met de geraspte kokosnoot.
Maak met de chocoladedruppels de ogen en de mond van de sneeuwman. Gebruik een halve kers voor de neus. Versier verder volgens uw eigen inspiratie.
Zet de sneeuwmannetjes in de diepvries. Haal ze er enkele minuten voor het serveren uit. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|