Soepje van clementines met chocolade-ijs |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
12 clementines
200 gram fijne suiker
2 dl water
1 doos chocolade-ijs
1 bosje verse munt
20 gram pure chocolade |
|
bereiding: |
|
|
Schil de clementines. Zorg dat al het wit er af is.
Haal 10 tot 15 blaadjes munt van de takjes en hak ze fijn.
Snij de clementines in schijfjes. Vang het sap op in een kom.
Doe de suiker, het water en het opgevangen sap in een kookpan en meng goed. Verwarm dit mengsel tot het stroperig wordt. Haal de kookpan van het vuur zo gauw de stroop voldoende dik is.
Doe de clementines en de muntblaadjes in de hete stroop. Laat pocheren tot de stroop is afgekoeld. Giet alles in een kom en zet koel weg.
Hak nog 5 tot 6 muntblaadjes fijn en bewaar ze op een koele plaats.
Schep de soep net voor het opdienen in de ijscoupes. Leg in het midden een bolletje ijs en strooi er de muntblaadjes over. Rasp de chocolade en strooi de schilfers over de soep. Dien meteen op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|