Feestelijke ijstaart |
|
ingrediënten: |
|
|
1 l boerenroomijs, bijvoorbeeld vanille of mokka
8 Jan Hagel koekjes
150 g pure pindarotsjes
200 ml slagroom
2 el suiker
2 tl cacaopoeder + extra voor bestrooien
Extra nodig:
kleine springvorm (20 cm)
bakpapier
zeefje |
|
bereiding: |
|
|
Neem het roomijs uit de diepvries. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Zet ook tegen de wand van de springvorm een reep bakpapier. Hak de koekjes en de pindarotsjes grof.
Schep de koekjes met de pindarotsjes door het zachte ijs. Schep het ijs in de springvorm.
Klop de slagroom met de suiker en cacaopoeder stijf en strijk over het ijs. Laat de ijstaart in de diepvries in minimaal 1 uur weer opstijven.
Zet de ijstaart zo’n 15 minuten voor serveren in de koelkast. Bestrooi de taart royaal met een zeefje met cacaopoeder en snijd aan tafel met een nat mes in mooie punten.
* Lekker met warme chocoladesaus! Die maak je heel eenvoudig zelf: smelt 100 gram puur chocolade in 100 ml slagroom op laag vuur of in de magnetron en roer glad. Je kunt de saus van te voren maken en op laag vuur of in de magnetron weer verwarmen. Voeg desgewenst een scheutje chocolade- of koffielikeur toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|