laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenfilet op z’n Baskisch met een saus van Piqui
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kippenfilets
peper
zout
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 ui
1 teentje look
4 dl olijfolie
4 Piquillos paprika’s (zoete rode langwerpige paprika’s uit Navarra)
100 g amandelpoeder
200 g polenta
100 g chorizo
1 dl room
12 Arbequinas olijven (kleine Spaanse olijven)
12 ansjovissen
enkele takjes tijm
  bereiding:
    Warm de oven op 65°C.
Kruid kippenfilets en kleur ze in warme olijfolie, schuif 20 minuten in de oven.
Snijd de paprika’s in reepjes, de ui in halve ringen en hak de look.
Stoof de groenten gaar in 2 dl olijfolie, kruid met wat zout. Giet door een zeef en laat uitlekken, bewaar de olie.
Warm de oven op 180°C, gril de Piquillos paprika’s 20 minuten. Ontvel, snijd open en bewaar de sappen, verwijder de pitjes.
Mix de gegrilde Piquillos met de paprikaolie en het amandelpoeder tot een gladde pasta.
Bereid de polenta zoals voorgeschreven op de verpakking.
Snijd de chorizo in fijne blokjes. Breng de room aan de kook en voeg de chorizoblokjes toe, laat 3 minuten op een zacht vuurtje trekken. Meng de chorizoroom onder de polenta.
Warm de groenten op, snijd de olijven in ringen en pareer de anjovis.
Snijd de kippenfilet en schik op het bord met de paprika’s, lepel er wat polenta naast en werk af met een streepje saus. Versier met de olijven, ansjovis en een plukje tijm .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats