laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet op grootmoeders wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kipfilets
1 bakje champignons
125 g zilveruitjes
125 g spekreepjes
1 dl bruin bier
2 dl kalfsfond
peper en zout
boter
  bereiding:
    Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout.
Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.
Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.
Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak met peper en zout.

Tips:
- De baktijd van kipfilet hangt af van de dikte. Een geoefende kok drukt er met de duim op: is het vlees weerspannig, dan is het gaar. Je kan er ook even in prikken. Als het vocht dat eruit loopt helderwit is, is de kip gaar.
- Bak kipfilet niet langer dan nodig, anders wordt hij droog.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats