laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde paardenbiefstuk met perzikpiccalilly
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
250gr paardenbiefstuk
Gemberpoeder
Cayennepeper

Voor de Piccalilly:
50 gr ajuin
70 gr perzik (buiten seizoen kan ook uit blik gebruikt worden, maar enkel op sap)
1/2 koffielepel olijfolie
1/2 koffielepel gemberpoeder
Cayennepeper
10 ml rode wijnazijn
20 ml ongezoet sinaasappelsap
1/2 koffielepel peterselie
  bereiding:
    Begin met de piccalilly door eerst de ui in ringen te snijden;
Blancheer de perzik in kokend water en snij deze vervolgens in plakjes;
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag op een matig vuur. Voeg de ajuin, de gember en de cayennepeper toe. Fruit de ui tot ze glazig is;
Voeg dan de perzik, de rodewijnazijn en het sinaasappelsap toe en laat het geheel nog een 5-tal minuutjes sudderen. Zorg ervoor dat de perzik niet in moes valt. Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door;
Verhit de grilpan of de elektrische grill. Wrijf met de vingers de gember en cayennepeper aan weerszijden van het vlees en rooster het vlees ongeveer 3 minuten aan beide zijden (of naar keuze);
Garneer de biefstuk met de perzikpiccalilly en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats