laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskoteletjes in een kruidige korst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
250 gram boter
1 koffielepel kaneelpoeder
50 gram paneermeel
8 lamskoteletjes
olijfolie
1 koffielepel paprikapoeder
peper en zout
sojasaus
200 gram peultjes
1/2 koffielepel pimentpoeder
  bereiding:
    Laat de boter smelten au bain-marie en klaar ze vervolgens. Voeg het paneermeel toe en meng zorgvuldig tot het paneermeel de gesmolten boter heeft geabsorbeerd.
Voeg de kaneel toe, samen met de paprika en het piment in poedervorm. Meng tot een homogene massa en laat op een koele plaats opstijven.
Als de mengeling bijna hard is, rolt u ze tussen twee vellen keukenfolie uit met behulp van een deegrol. Leg in de koelkast en laat hard worden.
Was de snijbonen, verwijder de steeltjes en laat ze koken in lichtgezouten water. Zorg ervoor dat ze knapperig blijven en laat ze vervolgens zorgvuldig uitlekken.
Laat een nootje boter smelten in een pan en bak de lamskoteletjes.
Versnijd het vel kruidenboter op maat van de koteletjes en maak zo een omhulsel voor het vlees. Schik het vlees in een ovenschotel en zet onder de grill tot de kruidenmengeling een goudbruine korst vormt.
Schik de lamskoteletjes op de borden, samen met een portie snijbonen. Garneer met een scheutje olijfolie vermengd met sojasaus en dien onmiddellijk op.

Tip :
U kan een grotere hoeveelheid kruidenkorst bereiden en invriezen tussen twee vellen keukenfolie. Zo kan u heerlijk smullen wanneer u dat wenst. Bovendien is de korst niet alleen lekker bij lamsvlees, maar ook bij kipfilet of tonijnsteak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats