laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde Paprika
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
250 g mager rundergehakt
100 ml ontvette vleesbouillon (blokje)
2 groene paprika's
50 gr volkorenrijst
2 eetl. tomatenpuree
1 koffielepel vloeibare boter
1 takje peterselie
peper (en evt. zout)

Voor de saus:
150 ml paprikakookvocht of ontvette vleesbouillon
1 afgestreken eetlepel bloem
1 koffielepel tomatenpuree
1 takje peterselie
paprikapoeder
peper (en evt. zout)
  bereiding:
    Kook de volkorenrijst gaat. Bak het gehakt al roerend gaar in de de vloeibare boter
Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe. Snijd een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit
Meng de rijst met het gehakt en voeg eventueel enkele eetlepels warme bouillon toe. Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon
Vul de paprika's op met het gehaktmengsel en houd ze afgedekt warm in de oven

Voor de saus:
Breek de bloem met koud kookvocht. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml. Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken
Breng op smaak met peper, (zout) en vooral paprikapoeder. Versier met fijngehakte peterselie. Dien de gevulde paprika's warm op met de saus
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats