|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden.
Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af.
Pers de citroen uit.
Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de room en voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het roommengsel erover uit.
Laat een centimeter langs de rand vrij.
Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche.
Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg.
Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht.
Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip:
Vervang de room door zure room of Griekse yoghurt. |