laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmcarre's
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
4 moten zalm … 100 gram
6 plakjes bladerdeeg
40 gram boter
50 gram bloem
4 dl water
1 eetlepel dille (gedroogd)
2 eetlepels Room Culinair
1 vis- of kippenbouillontablet
  bereiding:
    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200øC. Dep de zalm goed droog.
Laat de plakjes bladerdeeg 5 … 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
Verhit ondertussen de boter. Roer de bloem door de gesmolten boter.
Voeg daarna, al roerend, het water met de bouillontablet toe, zodat een dikke gebonden saus ontstaat.
Roer de dille en de Room Culinair door de saus en laat dit even meekoken.

Snijd 2 plakjes bladerdeeg in smalle reepjes. Leg de zalmmoot op het midden van een plakje bladerdeeg.
Vouw de vier zijkanten ongeveer 1 cm naar binnen, zodat een bakje ontstaat.
Giet voorzichtig 2 sauslepels van de dillesaus over de zalm.
Leg een kwart van de reepjes bladerdeeg over de zalm en maak de uiteinden goed vast.
Maak op deze wijze 4 zalmcarr‚s.

Plaats de zalmcarre's op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Serveer de overgebleven saus er apart bij.

In bovenstaande gerechten worden verschillende soorten kruiden gebruikt, zowel gedroogde kruiden als diepvrieskruiden.
Daarom voor de volledigheid het volgende: 1 eetlepel diepvrieskruiden = 1 theelepel gedroogd = 1/4 theelepel in poedervorm = 1 takje verse kruiden.

Let op bij de bereiding op, dat u de plakjes bladerdeeg niet te lang laat ontdooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats