laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pink-Ladycake met bosvruchten-gembersaus
  ingrediënten:
    Nodig:
2 appels (Pink Lady)
2 eieren
100 gram kristalsuiker
50 gram bloem
half vanillestokje
500 gram bosvruchten (diepvries)
1/5 theelepel gemberpoeder
3 eetlepels rietsuikerstroop
  bereiding:
    Vet een kleine cakevorm in en bestrooi die met wat bloem.
Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit tot een stevige massa en voeg daarna voorzichtig het eigeel toe.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en doe er daarna voorzichtig de bloem bij. Roer dit alles tot een glad beslag.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg die aan het deeg toe en doe dit in de vorm.
Bak de cake zo'n 15 minuten in een voorverwarmde oven (stand 6-7).
Controleer met het puntje van een mes of de cake goed is; zo niet, laat hem dan nog iets langer in de oven staan.
Doe intussen de bosvruchten, de stroop en het gemberpoeder in een pannetje en verwarm dit ongeveer 10 minuten op een zacht vuur.
Serveer de cake met de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats