|
|
|
Amandel-kiprolletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 enkele kipfilets
75 gram amandelen (witte)
1 ei
100 gram roomkaas
1,5 theelepel kerrie
boter (15 gram per 100 gram kipfilet)
zout |
|
bereiding: |
|
|
Kook het ei hard in 10 minuten.
Maak van de kipfilet platte lapjes.
Doe dit door een stuk kipfilet tussen twee stukjes plasticfolie te leggen en het vlees met behulp van een deegroller of een groot stevig mes plat te slaan.
Wrijf de kipfilet licht in met zout.
Maal de amandelen fijn. Pel het ei en haal de eidooier er uit. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Meng de gemalen amandelen, de eidooier, de roomkaas en de kerrie goed door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de kiplapjes en smeer dit uit.
Rol de lapjes voorzichtig op en zet ze vast met prikkertjes of gebruik keukentouw.
Verhit de boter en braad de rolletjes in 20 tot 25 minuten gaar. Verwijder tenslotte de prikkertjes of het keukentouw.
Lekker met rijst of puree en sperziebonen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|