|
|
Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten. De volgende ochtend is het klaar voor gebruik. Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op. Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout. Roer de bloem erdoor. Hou een beetje bloem apart. Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal. Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 200?C. Smelt de rest van de boter. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel. Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur. Snij het deeg in 2 punten per persoon. Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin. Smakelijk ! |