laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koksijdse vishutsepot
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

200g boter
1 witte selder
3 uien
6 grote aardappelen
1 teentje look
gehakte peterselie
1kg tomaten
4 stukken zeepaling of zeewolf
400g filet van kabeljauw
4 filets van Schotse schol of pladijs
2kg mosselen 1/2 l witte wijn (droog)
tweemaal 1/2 l vis fumet
  bereiding:
    Was de witte selder en snij in stukken.
Snijd de uien in ringen en de aardappelen in fijne plakken.
Snijd 1kg tomaten in grote stukken.
Laat de uien, witte selder, tomaten en aardappelen tomberen ( aanstoven ) met 150g boter en voeg er een teentje look aan toe.
Alles schikken in een vuurvaste schotel en bevochtigen met 1/2l witte wijn en 1/2l visfumet.
De stukken vis en de mosselen erbovenop schikken en laten garen.
Voeg op het laatst eventueel extra vocht toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats