laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Diplomaatjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
40 gr bloemsuiker
2 eidooiers
50 gr fondantchocolade
6 gr gelatine (2 blaadjes)
250 gr verse room + 1 el fijne suiker
  bereiding:
    Zet de gelantineblaadjes in koud water te weken.
Klop de eidooiers en de bloemsuiker tot een schuimige massa
Smelt de chocolade op een zeer laag vuur of au bain-marie, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed om zodat de blaadjes helemaal smelten.
Doe er nu de zoete eierstruif bij en meng voorzichtig, laat dan wat afkoelen maar nog niet opstijven.
Klop de room met de fijne suiker op tot niet al te stijve slagroom, spatel die room door het nog vloeibare chocolade-en-eiermengsel.
Verdeel over 4 vormpjes of ondiepe kopjes, laat nu in de koelkast volledig opstijven.
Dompel de de vormpjes, juist voor het opdenen even in warm water en keer ze om op koude bordjes.
Versier de diplomaatjes met een extra toef slafroom, enkele frambozen en ander vers fruit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats