laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schorseneren op grootmoederswijze met kip
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 g kipfilet
2 eetl. boter
3/4 eetl. tijm
instantsausbinder voor donkere sausen
peper en zout

Voor de schorseneren:
500 g schorseneren (vers of diepvries)
100 g gerookte spekblokjes
1 sjalot
1 eetl. boter
1 koffiel. 'mosterd
2 laurierblaadjes
peper en zout
  bereiding:
    Snij de sjalot in halve maantjes.
Snij de kipfilets in vrij dikke repen.

Laat in een kookpan 1 eetl. boter smelten en doe er de sjalotringen en de spekblokjes in. Laat gedurende 1 min. bakken (het spek mag niet te krokant worden).
Voeg de schorseneren toe en leng aan met 1,5 dl water. Roer goed om. Kruid met mosterd, peper en zout en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook, dek af en laat gedurende 15 min. heel zachtjes sudderen zodat het vocht niet te veel verdampt.
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan. Bak de kipfilets langs beide kanten bruin en strooi er de tijm over. Zet het vuur zachter en laat 5 à 10 min. gaar bakken. Kruid met peper en zout. Neem de kipfilets uit de pan en hou warm.
Maak de braadresten los met 1,5 dl water. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder voor donkere sausen tot een lichtgebonden saus.

Dien op met natuuraardappelen.

Tip
Vervang de kipfilets door zalmsteaks:
Versnij de zalmsteaks niet en volg de bereiding stap voor stap tot en met punt 3. Maak de braadresten los met 1,5 dl visfond en zeef eventueel. Voeg 1 blokje kervel (diepvries, ) toe, breng aan de kook en bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus.

Kip of kalkoen
In zowat alle recepten kan u kipfilet en kalkoenfilet door elkaar vervangen. Alleen, indien nodig, de baktijd wat aanpassen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats