|
|
|
Aardappelsoep met ui en worstjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
800g aardappelen,
1 prei,
2 wortelen,
1/2 knolselder,
2 uien,
100g gerookt spek,
1 eetlepel boter,
1 liter vleesbouillon,
2 teentjes look,
1 laurierblaadje,
1/4 koffielepel komijn,
15cl verse room,
1 grote doos frankfurterworstjes,
bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen en snijd ze in heel kleine blokjes.
Pel de uien, snijd ze in rondjes. Smelt de boter in een grote pan. Bruin er het spek en de uien in tot ze knapperig zijn, haal ze van het vuur en houd ze even apart.
Doe de bouillon, de groenten en de kruiden in een kookpot. Zet er het deksel op en laat gedurende 30 minuten stoven op een zacht vuur. Haal er laurierblad en een pollepel groenten uit en mix de rest in de pot. Meng dan de groenten opnieuw bij de soep. Peper, zout en bindt met de room.
Warm de worstjes in lichtgezouten water op en snijd ze in schijfjes.
Strooi de spekjes, de uien, het bieslook en de schijfjes worst op de soep en dien heet op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|