|
|
|
Taart met yoghurt en Nutella |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 pot yoghurt,
3 hele eieren,
2 potten poedersuiker,
1/2 pot gesmolten boter (50g),
3 potjes bloem,
1 zakje chemische gist,
10g boter om de vorm in te boteren,
4 eetlepels Nutella |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 210°C.
Giet de yoghurt in een kom, spoel dan de pot uit en gebruik hem om de rest van de ingrediënten te doseren.
Klop de eieren en de suiker in een slakom en voeg daarna de yoghurt en de gesmolten boter toe. Meng het meel met de gist.
Breng de helft van het deeg in een vooraf ingeboterde en met bloem bepoederde cakevorm.
Verdeel de rest van het deeg in twee delen en meng de Nutella bij een van deze twee porties. Giet het met Nutella gemengde deeg in de vorm en dek toe met de rest van het oorspronkelijke deeg.
Schuif de taart op het onderste rooster van de oven en draai de temperatuur van de oven tot 180°C. Laat 40 à 45 minuten bakken. Wacht tot de taart is afgekoeld en haal ze uit de vorm. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|