|
|
|
Gebakken kabeljauw met olijven en bosuitjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
2 theelepels olijfolie
2 kabeljauwfilets, elk van 175 gr
16 olijven, ontpit en fijngehakt of in ringetjes gesneden
1 eetlepel gehakte dille
2 bosuitjes, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
Geraspte schil en sap van 1 limoen of citroen
Zwarte peper uit de molen
150 ml tomatensap
150 ml visbouillon
Gemengde slabladeren, aangemaakt met een lichte vinaigrette |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 230° C (hete luchtoven op 210° C, gasoven op stand ;
Bestrijk de bodem van een kleine braadslee met wat olie en leg er de kabeljauwfilets in;
Meng de olijven, de tuinkruiden, de bosuitjes, de pepertjes, de limoenrasp en het –sap in een kom en verdeel het mengsel over de kabeljauwfilets;
Breng op smaak met zwarte peper en giet het tomatensap en de visfilets rondom de filets.
Zet de braadslede op het vuur en breng de inhoud op middelhoog vuur aan de kook;
Neem de braadslee van het vuur en schuif hem in de oven. Bak de vis ongeveer12 minuten;
Serveer de kabeljauw met het braadvocht en geef er de gemengde sla bij.
Tip:
Lekker met deegwaren naar keuze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|