laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 anna's Grieks gehaktbrood
  ingrediënten:
    350 gram rundergehakt
olijfolie
zakje gyroskruiden (Knorr)
1 kleine ui
½ kleine rode paprika of 1 rode Spaanse peper
40 gram feta
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 ei
2 eetlepels paneermeel
  bereiding:
    Vermeng de gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en kneed dit goed door het gehakt. Laat het gehakt afgedekt 15 minuten staan.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Snipper de ui heel fijn. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de paprika of rode peper en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Verkruimel de feta. Klop het ei los.
Vermeng het gehakt met het uitgeperste teentje knoflook en de uisnippers, paprika- of rode peperblokjes, verkruimelde feta, peterselie, losgeklopt ei en paneermeel. Kneed alles goed door elkaar en laat dit eventueel afgedekt nog even opstijven in de koelkast. Maak dan met je handen een broodvorm van het gehaktmengsel. Zet dit op een ingevette vuurvaste schotel of deksel van een ovenschaal en bestrijk of besprenkel het licht met wat olijfolie. Zet de schotel ca. 55 minuten in de oven. Laat het gehaktbrood even rusten en snij het dan in dikke plakken.

Lekker met bijvoorbeeld een Griekse boerensalade en (stok)brood. Wat over blijft smaakt de volgende dag heerlijk op de boterham.

Met dank aan anna voor dit recept
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats