|
|
Vermeng de gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en kneed dit goed door het gehakt. Laat het gehakt afgedekt 15 minuten staan.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Snipper de ui heel fijn. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de paprika of rode peper en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Verkruimel de feta. Klop het ei los.
Vermeng het gehakt met het uitgeperste teentje knoflook en de uisnippers, paprika- of rode peperblokjes, verkruimelde feta, peterselie, losgeklopt ei en paneermeel. Kneed alles goed door elkaar en laat dit eventueel afgedekt nog even opstijven in de koelkast. Maak dan met je handen een broodvorm van het gehaktmengsel. Zet dit op een ingevette vuurvaste schotel of deksel van een ovenschaal en bestrijk of besprenkel het licht met wat olijfolie. Zet de schotel ca. 55 minuten in de oven. Laat het gehaktbrood even rusten en snij het dan in dikke plakken.
Lekker met bijvoorbeeld een Griekse boerensalade en (stok)brood. Wat over blijft smaakt de volgende dag heerlijk op de boterham.
Met dank aan anna voor dit recept |