laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pollak met gemarineerde oesterzwammen
  ingrediënten:
   


  • 600 g pollakfilet
  • 300 g oesterzwammen
  • 1 tomaat
  • 2 dl groentebouillon
  • 35 g tomatenpuree
  • 1 cl wijnazijn (rood)
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • 3 dl room
  • 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Voor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruiden met peper en zout.

De oesterzwammen schoonmaken, in reepjes snijden en een half uur marineren.

De tomaat pellen en ontpitten. Het vruchtvlees met de tomatenpuree en de room tot een gladde saus mixen en kruiden.

De pollakfilets gaarstomen boven de groentebouillon.

De tomatensaus opwarmen en het gesnipperde bieslook erdoor mengen.

Een sausspiegel op het bord gieten, de pollakfilet en de gemarineerde oesterzwammen erop schikken en afwerken met gehakt bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats