Pollak met gemarineerde oesterzwammen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g pollakfilet
- 300 g oesterzwammen
- 1 tomaat
- 2 dl groentebouillon
- 35 g tomatenpuree
- 1 cl wijnazijn (rood)
- 3 cl olijfolie (extra vierge)
- 3 dl room
- 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
- peper
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruiden met peper en zout.
De oesterzwammen schoonmaken, in reepjes snijden en een half uur marineren.
De tomaat pellen en ontpitten. Het vruchtvlees met de tomatenpuree en de room tot een gladde saus mixen en kruiden.
De pollakfilets gaarstomen boven de groentebouillon.
De tomatensaus opwarmen en het gesnipperde bieslook erdoor mengen.
Een sausspiegel op het bord gieten, de pollakfilet en de gemarineerde oesterzwammen erop schikken en afwerken met gehakt bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|