|
|
|
Kalfsgebraad met Spaanse saus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 stuk kalfsgebraad van +/- 500 gr
1 1/2 eetlepel vetstof
1 ui
1 wortel
1 takje selder
1 tomaat
1/2 teentje knoflook
Tijm, laurier, peper en (indien toegelaten, zout)
2 dl water |
|
bereiding: |
|
|
Kleur het vlees in de hete vetstof, voeg hierbij de in stukken gesneden uit, wortel, selder, tomaat, 1/2 teentje knoflook, laurier en tijm.
Laat dit alles eventjes meefruiten en bestrooi met versgemalen peper (en zout);
Blus met een 1/2 glas water, plaats het deksel op de pan en laat het vlees gaar stoven, terwijl zo nodig af en toe een weinig water toegevoegd wordt;
Neem het gebraad uit de pan, snijd het vlees in plakken en schik het op een schotel;
Pers de saus met een houten lepel door een zeef, giet deze over het vlees of dien afzonderlijk op.
Smakelijk! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|