laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sabayon van 't stad
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

Sabayon:
5 eierdooiers
50 g griessuiker
2 dl bier De Koninck Tripel
een snuifje zout.

IJs van witte chocolade:
1 l room
300 g witte chocolade
2 eierdooiers
  bereiding:
    Smelt de chocolade in een deel van de room.
Klop de eierdooiers met de rest van de room en voeg samen.
Draai tot ijs in de ijsmachine.
U kunt het mengsel ook in een bakje in de diepvries zetten en nu en dan met een vork omroeren.

Bereid de sabayon.
Klop de eierdooiers met het bier los in een hoge pan.
Voeg al roerend de suiker en een snuifje zout toe.
Zet de pan op een zacht vuur en klop op tot een schuimige, homogene massa.

Doe bolletjes chocolade-ijs in vier glazen en giet de sabayon uit. Dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats