|
|
|
Bloemkool-Broccoli Gratin |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 6 Personen:
1 grote bloemkool, in roosjes
800 gr broccoli, in roosjes
peper, zout, muskaatnoot
200 gr gekookte ham, in blokjes
4 eieren
4 dl slagroom
200 gr geraspte emmenthaler
2 el paneermeel
4 el zonnebloempitten |
|
bereiding: |
|
|
oven voorverwarmen op 200°C
de bloemkool en broccoli, apart koken in ruim gezouten water, met koud water afspoelen (voor de kleur) en laten uitlekken
bloemkool, broccoli en ham in een beboterde ovenschaal schikken
eieren met de slagroom, peper, zout en muskaatnoot loskloppen en 100 gr kaas door dit mengsel roeren
dit mengsel over de kool schenken
zonnebloempitten hierover strooien
afwerken met de rest van de kaas en met het paneermeel
het gerecht ongeveer 20 minuten in de hete oven plaatsen
serveren met brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|