Kalfsfricassee op grootmoeders wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
Voor het vlees
800 g kalfsfricassee
200 g gehakt
150 g champignons
50 g boter
50 g bloem
1 citroen
1 takje tijm
1 laurierblad
250 ml kalfsbouillon
750 ml water |
|
bereiding: |
|
|
Voor het vlees
Kruid het vlees met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en laat de kalfsfricassee kort bakken op een hoog vuur.
Bestrooi het vlees met bloem en laat nog even doorbraden tot ook de bloem bruin wordt.
Voeg vervolgens de kalfsbouillon, het water, het takje tijm en het laurierblad toe en laat het geheel nog 45 minuten stoven op een klein vuurtje.
Snijd de champignons fijn en rol het gehakt tot bolletjes.
Voeg alles bij het geheel en laat het nog 15 minuten stoven.
Breng op smaak met peper en zout en voeg er het sap van een halve citroen aan toe.
lekker met gekookte rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|