|
|
|
Gebonden groentesoep met Griekse yoghurt |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 eetlepels olijfolie
500 g hutspotgroenten
200 g aardappels kruimig, geschild en in blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 schaaltje Quorn julienne (150 g)
1 stengel prei, in dunne ringetjes
150 ml Griekse yoghurt |
|
bereiding: |
|
|
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en roerbak de hutspotgroente, de aardappel en de knoflook 3-4 minuten. Schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel aan de kook en kook het in 20 minuten zacht gaar.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de quorn in 6-8 minuten gaar, breng met zout en peper op smaak..
Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad en lichtgebonden is.
Roer de preiringetjes erdoor en laat de soep nog even zacht doorkoken. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep de soep in grote kommen en schep in het midden een flinke lepel yoghurt.
Strooi de quorn erover en maal er nog wat peper over.
Lekker met peterselie.
Serveer de soep met bruin brood voor extra vezels.
De quorn kan ook vervangen worden door kleine stukjes gekookte kip |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|