Russische Paastaart |
|
ingrediënten: |
|
|
3 eieren
150 gram suiker
1/2 eetlepel geraspte citroenschil
100 gram witte hazelnoten
boter om in te vetten
1/4 liter slagroom
2 eetlepel rum
2 eetlepel poedersuiker
gekleurde paaseitjes |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker wit en schuimend.
Voeg de geraspte citroenschil toe. Hak of maal de noten fijn en voeg ze toe.
Klop de eiwitten zeer zeer stijf en spatel ze door het beslag.
Vet een springvorm in met boter en schep het beslag erin.
Schuif de vorm in de voorverwarmde oven en bak het gebak 50 minuten tot het van de wand loslaat.
Laat de taart nog 15 minuten in de oven staan en laat hem vervolgens op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom stijf en roer er druppelsgewijs de rum door.
Schep de poedersuiker erdoor en leg de room als een deken op de taart.
Garneer met de gekleurde paaseitjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|