 |
|
 |
Kalfssaute met jagersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg Kalfsvlees - Schouder,borst of nek
2 eetlepels Boter
2 eetlepels Bloem
2 eetlepels Tomatenpuree
0.5 liter Witte wijn
1 liter Bruine fonds
1 dl Cognac
Bouquet - Garni
200 gram Champignons - Garnituur
1 stuk Sjalotjes (fijn gesneden) - Garnituur
Peterselie (gehakt) - Garnituur
Kervel (gehakt) - Garnituur
Dragon (gehakt) - Garnituur |
|
bereiding: |
|
|
Het vlees in dobbelsteentjes snijden van ongeveer 60 à 80 gram. Kruiden met peper en zout.
In hazelnootboter aanfruiten en kleuren. Singeren met bloem, goed mengen en tomatenpuree toevoegen.
Bevochtigen met witte wijn en bruine fonds, bouqeut - garni.
Onder gesloten deksel laten garen.
De champignons spoelen, laten uitdruipen en vervolgens in dikken schijven snijden.
In een sauteuse boter smelten en de champignons gaar bakken.
De fijngesneden sjalot in de boter stoven en begieten met weinig bruine fond.
Dit geheel laten gaar stoven.
De groenten fijn hakken en alles in de gare kalfssaute roeren.
Op smaak brengen met peper en zout en een beetje cognac.
Opdienen met stro-frietjes.
een recept van Verheyen Bart |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|