laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfssaute met jagersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 kg Kalfsvlees - Schouder,borst of nek
2 eetlepels Boter
2 eetlepels Bloem
2 eetlepels Tomatenpuree
0.5 liter Witte wijn
1 liter Bruine fonds
1 dl Cognac

Bouquet - Garni
200 gram Champignons - Garnituur
1 stuk Sjalotjes (fijn gesneden) - Garnituur
Peterselie (gehakt) - Garnituur
Kervel (gehakt) - Garnituur
Dragon (gehakt) - Garnituur
  bereiding:
    Het vlees in dobbelsteentjes snijden van ongeveer 60 à 80 gram. Kruiden met peper en zout.
In hazelnootboter aanfruiten en kleuren. Singeren met bloem, goed mengen en tomatenpuree toevoegen.
Bevochtigen met witte wijn en bruine fonds, bouqeut - garni.
Onder gesloten deksel laten garen.
De champignons spoelen, laten uitdruipen en vervolgens in dikken schijven snijden.
In een sauteuse boter smelten en de champignons gaar bakken.
De fijngesneden sjalot in de boter stoven en begieten met weinig bruine fond.
Dit geheel laten gaar stoven.
De groenten fijn hakken en alles in de gare kalfssaute roeren.
Op smaak brengen met peper en zout en een beetje cognac.

Opdienen met stro-frietjes.

een recept van Verheyen Bart
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats