|
|
Snijd het vlees van de kip in 1 tot 2 mm stukjes voor de wok (zie foto kip met noedels bovenaan).
Doe het vlees van de kip in de marinade en laat minimum een half uur marineren.
Week de shitake paddestoelen in heet water voor minstens een half uur.
Week de rijst noedels in heet water.
Snijd de lente ui in stukken van ongeveer 3 centimeter.
Druk het water uit de geweekte shitake paddestoelen, verwijder de steeltjes en snijd in stukjes (zie foto kip met noedels bovenaan).
Maak de wok heet en voeg 3 eetlepels olie toe. Gebruik liefst een dikke Le Creuset wok of een Tefal wok (plakt nooit maar verdraagt geen hoog vuur zoals een echte wok) als u nog nooit noedels hebt proberen te wokken. Wok hierin de noedels tot ze warm zijn en verwijder uit de wok.
Verwijder aangebakken noedels uit de wok.
Doe 2 eetlepels olie en de Sambal Oelek in de wok, voeg het kippevlees toe en wok de stukjes vlees uit elkaar tot de roze kleur verdwenen is.
Voeg de look, gemberwortel en shitake paddestoelen toe en wok tot het aroma vrijkomt (enkele seconden als de wok heel heet is).
Doe de noedels opnieuw in de wok en breng op smaak met peper, zout en soja saus.
Voeg nu de soja spruiten en lente uien in de wok en serveer wanneer de soja spruiten heet zijn.
Voeg eventueel enkele druppels sesamolie toe en serveer deze lekkere kip pasta onmiddellijk..
Je kan oneindig veel variaties verzinnen op dit basis kip met noedels recept.
Vervang de rijst noedels met uw favoriete pasta noedels – mihoen, spaghetti… – en het kippenvlees met varkensvlees, eend of kalkoen en u hebt meteen een grote verscheidenheid van oosterse gerechten. |