|
|
|
Stoofpotje van vis met mosselen, groenten en salie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 moten harder (of roodbaars of poon)
1 kg mosselen
1 ui
1 wit van prei
1 stengel groene selder
4 jonge wortelen
1 kleine courgette
1/2 liter witte wijn
1/2 dl room
1 bosje salie
1 blaadje laurier
1 takje tijm
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
De wortelen en courgettes in blokjes snijden
Deze groenten beetgaar koken in licht gezouten water en warm houden
De ui, selder en prei fijnsnijden en aanstoven in boter
De mosselen toevoegen met wat water, witte wijn, tijm en laurier
Kruiden met peper en zout, tot de mosselen open koken
Het mosselsap door een zeef gieten, de vis er in garen, uithalen en alles warm houden
Het sap binden en afsmaken en afwerken met de room
De vis, mosselen en groentjes schikken op bord, naperen met saus, afwerken met salieblaadjes en eventueel afwerken met kervelpluksels. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|