laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 lasagne met fontina en parmezaan
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
250 g verse lasagnevellen
200 g gehakt
50 g bacon, in reepjes
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en geperst
2 x 500 g tomaatblokjes
3 eetlepels olijfolie
3 eieren 25 g broodkruim
60 g gemalen parmezaan
150 g fontina, in fijne plakjes
1 eetlepel melk
gedroogde basilicum
verse gladde peterselie
peper en zout
  bereiding:
    Bak de baconreepjes en de ui 5 minuten in de olijfolie.
Doe er de tomaat­blokjes bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid met een mespunt basilicum en peper.

Besprenkel vervolgens het brood­kruim met de melk.

Meng het gehakt met de knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, 20 g parmezaan, 1 ei en het broodkruim.
Maak nootgrote balletjes. Bak ze in de rest van de olijfolie goudbruin.

Vul een ovenschotel met, in afwissellende laagjes: tomatensaus, lasagne­vellen, vleesballetjes en plakjes fontina .
Begin met een beetje tomatensaus (zodat de lasagne niet aan de schotel plakt) en eindig met pastavellen.

Klop de 2 resterende eieren los met peper en (weinig) zout. Schenk ze over de pasta.
Schep er de rest van de tomatensaus op en bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan.
Zet 25 minuten in de oven op 200° C.

In plaats van fontina kun je ook andere goed smeltende kazen gebruiken, zoals cheddar

Info:
Fontina is een beetje zachte, strogele kaas met een licht zoete, nootachtige smaak. De kaas heeft kleine, ronde gaatjes. Van oorsprong komt Fontina uit noord-west Italië
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats