|
|
|
lasagne met fontina en parmezaan |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
250 g verse lasagnevellen
200 g gehakt
50 g bacon, in reepjes
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en geperst
2 x 500 g tomaatblokjes
3 eetlepels olijfolie
3 eieren 25 g broodkruim
60 g gemalen parmezaan
150 g fontina, in fijne plakjes
1 eetlepel melk
gedroogde basilicum
verse gladde peterselie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Bak de baconreepjes en de ui 5 minuten in de olijfolie.
Doe er de tomaatblokjes bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid met een mespunt basilicum en peper.
Besprenkel vervolgens het broodkruim met de melk.
Meng het gehakt met de knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, 20 g parmezaan, 1 ei en het broodkruim.
Maak nootgrote balletjes. Bak ze in de rest van de olijfolie goudbruin.
Vul een ovenschotel met, in afwissellende laagjes: tomatensaus, lasagnevellen, vleesballetjes en plakjes fontina .
Begin met een beetje tomatensaus (zodat de lasagne niet aan de schotel plakt) en eindig met pastavellen.
Klop de 2 resterende eieren los met peper en (weinig) zout. Schenk ze over de pasta.
Schep er de rest van de tomatensaus op en bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan.
Zet 25 minuten in de oven op 200° C.
In plaats van fontina kun je ook andere goed smeltende kazen gebruiken, zoals cheddar
Info:
Fontina is een beetje zachte, strogele kaas met een licht zoete, nootachtige smaak. De kaas heeft kleine, ronde gaatjes. Van oorsprong komt Fontina uit noord-west Italië |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|