laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pitta’s met falafel en yoghurtsausje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
300 gr gedroogde kikkererwten, één nacht geweekt in koud water
1 teentje knoflook, geperst
4 lente-uien, fijngehakt
1/2 bussel peterselie, fijngehakt
1/2 bussel koriander, fijngehakt
1/4 bussel munt, fijngehakt
1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
3-4 el olijfolie
geraspte schil van 1 citroen
1 tl bakpoeder
peper en zout
50 gr geroosterde hazelnoten, fijngemalen
olie, om de falafel te bakken
4 pittabroodjes
4 tomaten, in plakjes gesneden en dan gehalveerd
50 gr gemengde sla, in reepjes gesneden

Voor de yoghurtsaus:
8 el griekse yoghurt
2 el munt, fijngehakt
2 el olijfolie
peper en zout
  bereiding:
    Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot een grove puree.
Kruid met peper en zout en zet koel weg. Rol met natte handen balletjes ter
grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes in de
hazelnoten en bak ze goudbruin in 2,5 cm olie. Laat de falafel uitlekken op
keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Snij de
pittabroodjes langs boven open, zodat ze een ‘zakje’ vormen. Vul de pitta’s
met sla en tomaat, leg er enkele falafel op en lepel er de yoghurtsaus
over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats