|
|
|
Gebakken sint-jakobsvruchten, crumble van peperkoe |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
40 g peperkoek
40 g zachte boter
Peper uit de molen en zout
50 g bloem
¼ knolselder
2 el olijfolie
15 cl Jacqmotte Douceur Dorée
1 el suiker
25 cl groentefond
25 cl room
12 mooie Sint-Jakobsvruchten |
|
bereiding: |
|
|
Crumble:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de peperkoek tot grof kruim. Meng met uw vingers het peperkoekkruim met de
boter, peper, een snuifje zout en de bloem. Zet de crumble in een ovenschotel 12 minuten in de oven.
Knolselder:
Snijd de knolselder in blokjes en bak 5 minuten in olijfolie met wat peper en zout.
Saus:
Kook de koffie op een zacht vuurtje met de koffielepel suiker, totdat u een lichte siroop krijgt. Voeg er vervolgens de
groentefond en de room bij en laat weer uitkoken, totdat de saus aan de lepel blijft kleven.
Sint-Jakobsvruchten:
Verhit olijfolie in een pan en bak de Sint-Jakobsvruchten aan beide zijden. Kruid lichtjes en houd de binnenkant rauw.
Afwerking
Serveer de knolselder naast de sint-jakobsvruchten (3 per persoon). Mix de saus en schenk ze naast de sintjakobsvruchten.
Bestrooi de borden met de crumble.
Dit is een gerecht van Lisa Calcus, restaurant Les Gribaumonts, Rue d'Havré 95, 7000 Bergen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|