laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wit van koningskabeljauw met notenpesto
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

Koningskabeljauwhaasjes (120 g per persoon)

Notenpesto:
40 g ontvliesde walnoten
40 g ontvliesde hazelnoten
20 g ontvliesde pistachenoten
½ teentje knoflook
1 takje basilicum (enkel de blaadjes)
1 ½ dl olijfolie
15 g fijne Parmezaanse kaas

Saus:
½ dl Chartreuse (groen)
2 el witte wijn
1 dl bruine kalfsfond
1 dl Jacqmotte Dessert Délice
60 g boter
Peper en zout
  bereiding:
    Saus:
Laat de Chartreuse en de witte wijn tot 1/3 inkoken op een laag vuurtje. Voeg daarna opeenvolgend de kalfsfond en de
koffie toe.
Laat de saus niet doorkoken om geen bittere smaak te krijgen.
Werk af met boter en breng op smaak met wat peper en zout.

Notenpesto:
Maal alle ingrediënten in een mixer tot een homogene fijne massa.

Kabeljauw:
Bak de kabeljauw in notenolie of stoom. Vergeet niet te kruiden!


Schik de kabeljauw in een diep bordje op de notenpesto, giet de saus erover en werk het geheel af met gefrituurde basilicumblaadjes.

Dit is een recept van Solange Bentin, Kemmelberg Hostellerie, Kemmelbergweg 34, 8950 Heuvelland-Kemmel
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats