laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krokant gebakken eend en aardappelrisotto
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
2 eendenfilets

Risotto Jacqmotte:
2 dikke frietaardappelen
1 klein kopje espresso Jacqmotte
100 ml culinaire room
200 ml kippenbouillon
250 g Parmezaanse kaas
2 kl gemalen Jacqmotte Moka Absolu

Crème van wortel:
4 dikke wortelen
100 ml room
100 ml groentebouillon

Rode wijnsaus:
Afsnijdsels van vlees naar keuze
1 el olijfolie
1 sjalot in ringen gesneden
½ geperst teentje look
1 takje tijm
Witte peperkorrels
1 laurierblaadje
1 el sherryazijn
3,75 dl rode wijn
4 dl kippenbouillon
  bereiding:
    Risotto Jacqmotte:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Laat de aardappelen 20 minuten koken in een kookpot op een laag vuurtje, met de espresso, de room en de kippenbouillon.
Giet overtollig vocht af. Kijk of de aardappelen gaar zijn en voeg de kaas toe tot de gewenste dikte.
Werk af met de gemalen koffie.

Crème van wortel:
Schil de wortelen en snijd ze in grove stukken. Voeg de room en de groentebouillon samen en doe er de wortelen bij.
Breng aan de kook en laat koken tot de wortelen gaar zijn.
Mix fijn met de staafmixer en kruid af met peper en zout. Als de crème te dik is, kunt u altijd een beetje extra groentebouillon toevoegen, totdat u de gewenste dikte hebt verkregen.

Rode wijnsaus:
Braad het vlees aan in olie met sjalot, tijm, look en het laurierblaadje. Blus af met azijn, voeg de rode wijn toe, laat
inkoken tot het stroperig is, voeg de bouillon toe en laat alles 20 minuten zacht koken.
Zeef door en kruid af met peper en zout.

Eendenfilet (2 stuks):
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het overtollige vet van de eend af (enkel de zijkanten, het bovenste moet erop blijven) en trek met een scherp mes
lijnen in het vet aan de bovenkant. Zorg ervoor dat u niet te diep snijdt, zodat u niet in het vlees zelf zit.
Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak in de pan. Begin met de vetkant en, als die goudbruin ziet, draait u
het vlees om en bakt u de onderzijde. Haal het uit de pan en laat even rusten. Zet 6 tot 7 minuten in de oven op 180°C

Dit is een recept van Yanaïka Skrzyszkowiak, restaurant Exquisa, Melderstraat 38, 3500 Hasselt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats